16.10.2012 

Til sommeren skal Oladalen få storbesøk. Det er den finske ambassadøren med følge som skal besøke dalen og dens naturherligheter.

En handelsavtale med Finland


Ambassadøren med følge skal være mest interessert i dalens kolossale utvikling innen jordbrukssektoren. Etter hva det opplyses fra pålitelig hold, skal det også opprettes en handelsavtale mellom Finland og Oladalen. Som kjent er jo oladalingene i besittelse av ugressdrepende matjord, og de finske jordbrukerne er jo ille plaget med ugress. Ambassadøren er interessert i den berømte matjorda, men hva oladalingene skal innføre fra Finland er ikke godt å si. Men det har sivet ut fra dalingene at det skal være potetkål, da den norskættede potetkål har vanskeligheter med å trives der oppe.

Det berømte vannverk


Oladalingene har sendt en hel serie med bilder av det berømte vannverk, og ambassadøren er blitt så begeistret av det store byggverket at han skal ofre et kvarter av sin kostbare tid til å bese vannanlegget. Dessuten skal han se gjenreisningen av dalen, og da det er mangeartede byggesystemer der oppe, skulle det være noe for ambassadøren å ta lærdom med seg til sitt hjemland.

Naturelsker
Red. B. Uglebakken
Rilgutten 2 Storbesøk i Oladalen
"...den tredie Dag kom vi til Rafsbotten, inderst ved Altenfjord, et af de skjønneste Distrikter i Finmarken." (Stockfleth, 1841)
Rock kontra springar
Oterjakt
Hvem er hvem?
Kommende toppmøte!
Storbesøk i Oladalen
Rilgutten 2.
Eier: Rafsbotn I.L.
RAFSBOTN-HISTORIE.NO
Hjem 1700 - 1800 1800 - 1900 1900 - 2000 2000 -  Familier Personer Temaer