19.02.2013 


Endelig har nå en vanntørst og misunnelig sone av vår bygd fått vann. Det var jo på høy tid, ellers har nok mange staute Dagroser og Rødsier måtte bøte med livet på grunn av tomme vanntønner og slitne vannslaver.

Kolossalt vanntrykk på 40 sytråd


Men det var nok ikke så enkelt for alle å få dette farlige og etterlengtete stoff til å sirkulere som det skulle. Det sies at bak enkelte stoppekraner var det flere kubikk sand og jord, svære kampesteiner, som antagelig har falt ned fra Boaskasvarre, og store høyfanger med tjæreblanda twist. Så alle vannbærere var nok ikke like fornøyde med det kolossale vanntrykk som skulle bli. Det sies også at hos den som var mest vanntørst, var vannfallet som 40 sytråd, for så å bli helt borte. Det var jo litt trist, men det er en lærepenge til omtalte, om ikke å være delaktig i sabotasje mot andre små vannverk. Heldigvis, for den uheldige, har visst høyfanget rørt litt på seg, så han og Dagros kan få seg sitt daglige behov av Anni-vann.

Sus og rus


Vi har også hørt at hos noen skal vannet i det nye vannverket inneholde så mange prosenter at allerede samme dagen vannet ble satt på, gikk samtlige av husets innvånere i en salig sus og rus, som var så farlig smittsom at den smittet over på medlemmer fra andre vannverk også.

Gammel vannslave!
Rilgutten 2 Vannglede!
"...den tredie Dag kom vi til Rafsbotten, inderst ved Altenfjord, et af de skjønneste Distrikter i Finmarken." (Stockfleth, 1841)
Rock kontra springar
Oterjakt
Hvem er hvem?
Kommende toppmøte!
Storbesøk i Oladalen
Komitévansker
Rakner ungkarsklubben?
Kjæledeggen
Flukten
Bridge - gull og vann!
Vannglede!
Rilgutten 2.
Eier: Rafsbotn I.L.
RAFSBOTN-HISTORIE.NO
Hjem 1700 - 1800 1800 - 1900 1900 - 2000 2000 -  Familier Personer Temaer